Här finns några av pyrots grundläggande utrustningar, om ni önskar mer utrustning än vad vi har att erbjuda så är det bara att höra av er så ordnar vi det. Allt för att tillställningen ska bli så fulländad som möjligt!

CO2 JETS

Kolsyra används mycket till festivaler och nattklubbar då det ger en väldigt häftig och direkt rökeffekt. Gasen som släpps ut är så kall att vattenångan i luften fryser och lämnar efter sig ett snöliknande moln.

Konfetti

Konfetti eller serpentiner (streamers) är ett väldigt fin stämningshöjare på ett evenemang. Vi har konfetti och serpentiner av plast och papper i alla olika färger, allt för att maximera effekten av situationen.

Aerosoleldar 16st

Aerosol används oftast för att projicera färgade eldar på scener, där ett salt avger starka färger vid förbränning tillsammans med gasol. Vanliga gula gasolflammor finns även till förfogande som inte innehåller några salter.
Då aerosoleldar är tillståndbefriade så slipper man att söka tillstånd hos polisen och kommunen för att bruka dem, vilket är en stark fördel om man har en liten budget eller bara vill ha mycket effekt för pengarna. Användningsområdena är oändliga men några av de är: ishockeymatcher, konserter, nattklubbar och festliga tillställningar.

Inomhuseffekter

Vi levererar inomhuseffekter, allt från de små sittnignarna till de stora arenorna. En upplevelse som publiken inte glömmer bort i första taget.

Rekvisita

Under alla åren som föreningen varit aktiv har vi hunnit tillverka en hel del pyroteknisk rekvisita. Några exempel är musköter, “gerb spinners”, brinnande skyltar, TNT-avtryckare och mycket mer. Har ni ett spex eller tillställning som ni behöver rekvisita till? Hör av er till oss så kan vi komma fram till riktigt häftiga lösningar.

Skjutsystem

Vårt mest avancerade skjutsystem kommer från SFX Controllers och heter Fire Control (G1). Det är ett svensktillverkat skjutsystem som används mycket till musikfyrverkerier, inomhusfyrverkerier och till övriga komplexa sekvenser som vi programmerar.
Vårt nästa skjutsystem kommer från COBRA Firing Systems i USA. Det speciella med detta är att det är väldigt lätt, smidigt och trådlöst, vilket gör arbetet betydligt lättare.

Displayfyrverkeri

Vår arsenal inom displayfyrverkeri är väldigt stor. Mösare med storlekar från 2,5″ upp till 16″ så är vi kapabla till att komponera fyrverkerier i alla storlekar och prisklasser.